Tortellini in brodo

Vad är ett perfekt tidsfördriv när det är trist och vinter ute? Jo, laga mat förstås!
Den här gången blev det dags att göra egen pasta, närmare bestämt tortellini samt spaghetti.

Av tortellinin snoddes det ihop Tortellini in brodo, helt enkelt tortellini med buljong! Kan verka simpelt, men såå gott är det!




Tortellini in brodo
(Tortellini i buljong)

4 port
12Kalkon/kycklingkött (rester..?)
121 skalad morot
121 msk oxfond
121 glas vitt vin
12 2 L vatten
121 selleri
121 nypa salt
12 Parmesan
* Lägg alla ingredienser i en kastrull. Låt koka 1-2 timmar. Ta ur grönsaker och kött.
* Koka tortellinin i buljongen, ca 5-10 min, dom är klara när dom flyter upp till ytan. Häll upp i soppskålar.

Servera med gott bröd och parmesan.


Fyllning till tortellini

12500g färs
122 pressade vitlöksklyftor
121 selleri
121 finhackad lök
12½ dl tomatpuré
121½ glas vatten
12½ glas rött vin
* Stek alltihop långsamt 15 minuter. Tillsätt tomatpuré, vatten och vin. Låt koka 20 minuter, ta sedan ur sellerin. Strö över lite parmesan. Låt svalna något innan du fyller tortellinin.


Hemmagjord tortellini
12250g vetemjöl special
12250g Durumvetemjöl
125 rumstempererade ägg
(om du vill går det bra att använda 1 glas mineralvatten istället för ägg)
* Häll mjölen i en skål, gör en liten krater i mitten och häll ner äggen. Rör med en gaffel tills allt har blandats ordentligt. Knåda för hand tills degen är mjuk och lättarbetad.
* Är degen för lös tillsätt mer mjöl, är den för torr tillsätt vatten. Degen ska ej vara kladdig och fastna på fingrarna.
* Lyft upp degen och placera på mjölad yta. Om det behövs, fortsätt knåda degen och skär i mindre bitar.
* Kavla ut degen tunt, eller använd en pastamaskin. Tryck ut små rundlar med ett glas eller en kakform. Klicka ut ca 1-1½ tsk fyllning på rundlarna. Vik ihop tvärs över, tryck försiktigt ihop kanterna. Ta sedan dom små ändarna och tryck ihop i mitten. Låt pastan vila minst en timme övertäckt.
* Tänk på att färsk pasta har snabb koktid, ca 2-5 min, beroende på tjocklek. Pastan kan hålla sig okokad ca 1-2 veckor, torrt och svalt.



Slavarbete! Farsgubben fick hjälpa till att kavla och pressa deg


Till och med broderN kom till användning...



Piccolini cornetto!

God fyllning oh yes (:

I väntan på att bli tortellini...


Detta är mitt andra bidrag till tävlingen, klicka HÄR om du vill kika!

Vad har du på hjärtat?
Postat av: Brianna

Dei däär mauste tästass!

2011-07-02 @ 19:09:18

Comment here my dear:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0