Körvdags!

Korvdags!

Pappa och jag har tillsammans skapat korvar/salsiccia, urgoda små skapelser blir det
:3


Bild lånad härifrån



Salsiccia
14 små korvar
12½ kg bogfläsk
12150g sidfläsk
122 msk riven fänkål
121 msk grovmalen svartpeppar
121 tsk salvia
122 tsk rosmarin

Dag 1:
* Tärna båda fläsksorterna. Grovmal köttet och tillsätt kryddorna. Låt det vila över natten i kylskåp.
Dag 2:
* Pressa in köttblandningen i krokfjälster. Lämna en bit fjälster tom mellan varje korv. Detta krävs en hel del utrustning och knåp, man får testa sig fram! Låt korvarna torka torrt, varmt och ventilerat 2-3 dagar.

Urgoda korvisar! Smakar gott i magen med tomatsås, till polenta/pasta/potatis eller på pizza!


Vad har du på hjärtat?
Postat av: Enkakaiugnen - Lotta

Vad avancerat att göra egna korvar! Inte dåligt :)

2011-05-08 @ 23:25:43
URL: http://enkakaiugnen.bloggplatsen.se
Postat av: Enkakaiugnen - Lotta

Vad avancerat att göra egen korv! Inte dåligt :)

2011-05-08 @ 23:34:48
URL: http://enkakaiugnen.bloggplatsen.se

Comment here my dear:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0