Körvdags!
Korvdags!
Pappa och jag har tillsammans skapat korvar/salsiccia, urgoda små skapelser blir det :3
Bild lånad härifrån
Salsiccia
14 små korvar
½ kg bogfläsk
150g sidfläsk
2 msk riven fänkål
1 msk grovmalen svartpeppar
1 tsk salvia
2 tsk rosmarin
Dag 1:
* Tärna båda fläsksorterna. Grovmal köttet och tillsätt kryddorna. Låt det vila över natten i kylskåp.
Dag 2:
* Pressa in köttblandningen i krokfjälster. Lämna en bit fjälster tom mellan varje korv. Detta krävs en hel del utrustning och knåp, man får testa sig fram! Låt korvarna torka torrt, varmt och ventilerat 2-3 dagar.
Urgoda korvisar! Smakar gott i magen med tomatsås, till polenta/pasta/potatis eller på pizza!
Pappa och jag har tillsammans skapat korvar/salsiccia, urgoda små skapelser blir det :3
Bild lånad härifrån
Salsiccia
14 små korvar
½ kg bogfläsk
150g sidfläsk
2 msk riven fänkål
1 msk grovmalen svartpeppar
1 tsk salvia
2 tsk rosmarin
Dag 1:
* Tärna båda fläsksorterna. Grovmal köttet och tillsätt kryddorna. Låt det vila över natten i kylskåp.
Dag 2:
* Pressa in köttblandningen i krokfjälster. Lämna en bit fjälster tom mellan varje korv. Detta krävs en hel del utrustning och knåp, man får testa sig fram! Låt korvarna torka torrt, varmt och ventilerat 2-3 dagar.
Urgoda korvisar! Smakar gott i magen med tomatsås, till polenta/pasta/potatis eller på pizza!
Vad har du på hjärtat?
Postat av: Enkakaiugnen - Lotta
Vad avancerat att göra egna korvar! Inte dåligt :)
Postat av: Enkakaiugnen - Lotta
Vad avancerat att göra egen korv! Inte dåligt :)
Trackback